VIISI SUURINTA

AHVENTA RATKAISEE.

Kilpailuaika on 12.8. - 22.10.2023

Ruoto Banner

AHVENLIIGA

AhvenLiiga kaikille avoin kalastuskilpailu, jossa joukkueet ympäri Suomea voivat kilpailla toisiaan vastaan. Sen sijaan, että kokoonnuttaisiin yhdelle alueelle kilpailemaan, nyt on mahdollisuus kilpailla itse valitsemalla vesistössä läpi kesän. Aina kun lähdet kalaan, voit olla mukana kilpailussa ja jokainen saatu iso ahven parantaa tulostasi. Tämä mahdollistaa useamman kilpailijan osallistumisen mukaan ja kilpailu ei aiheuta kalastuspainetta yksittäiseen vesistöön tai ajankohtaan. Kilpailun aikana saadut 5 pisintä ahventa ratkaisee. AhvenLiigassa ei ole alamittaa ja kaikki kilpailuun ilmoitetut kalat tulee vapauttaa.

KILPAILUFORMAATTI

Kyseessä on joukkuekilpailu ja yhdessä joukkueessa voi olla 1-3 henkilöä. Joukkueen ei tarvitse kalastaa aina yhdessä vaan jäsenet voivat kalastaa myös erillään. Kilpailun voiton ratkaisee joukkueen viisi pisintä ahventa. AhvenLiiga kilpaillaan 12.8. - 22.10.2023.

Kalat raportoidaan kalastusliigat.fi sivustolla. Täytä raportointisivun tiedot ja lisää mittalautakuva. Paina “Päivitä raportti”, minkä jälkeen lähetä vielä saaliskuva, jossa kalastaja pitää saalista käsissään. Jaamme parhaita saaliskuvia somessa. HUOMIO! Älä ota mukaan poseerauskuvaan joukkuenumeroa!

UUTTA!
Kalat mitataan KALASTULIIGOJEN virallisella mitalla. Sama mittatarra käy kaikissa kalastusliigoissa joka vuosi. Mittatarran voi ostaa Ruodon liikkeestä tai tilata Ruodon nettikaupasta alennuskoodilla hintaan 5€/kpl. Alennuskoodi tulee ilmoittautumisen yhteydessä tekstiviestillä.

Mikäli joukkueen jokaisella jäsenellä on oma mittatarra voivat he kalastaa eri paikoissa yhtä aikaa. Kalat on raportoitava kahden päivän sisällä siitä, kun ne on saatu ja kaikki kalat on oltava raportoituna kilpailun viimeiseen päivään mennessä. Yksi henkilö voi olla mukana vain yhdessä joukkueessa.

KILPAILUAIKA

AhvenLiiga kilpaillaan 12.8. – 22.10.2023. Joukkue saa kilpailun alkaessa 12.8. klo 8:00 tekstiviestillä joukkueen kilpailunumeronsa, jota käytetään raportoinnissa. Kilpailu loppuu 22.10. klo 19:00 ja siihen mennessä on kaikki kilpailun kalat oltava raportoituna.

OSALLISTUMINEN

Osallistuminen maksaa 29 € / henkilö. Ilmoittautuminen tapahtuu kalastusliigat.fi sivustolla ja joukkueessa voi olla 1-3 henkilöä. Kalastusliigojen mittatarran voi ostaa Ruodon liikkeestä tai tilata Ruodon nettikaupasta alennuskoodilla hintaan 5€/kpl. Alennuskoodi tulee ilmoittautumisen yhteydessä tekstiviestillä.

VOITTAJA

AhvenLiigan voittaja on joukkue, joka on saanut 5 PISINTÄ ahventa liigan aikana. Jos joukkueilla on sama tulos, se jolla on pisin kala voittaa. Mikäli sekin on yhtä pitkä, sen jälkeen toiseksi pisin kala voittaa, jne. Mikäli kaikki kalat ovat saman pituisia, ratkeaa voittaja arvalla. Kilpailun tulokset jäädytetään kahdeksi viimeiseksi kilpailupäiväksi. AhvenLiigan voittaja julkaistaan 22.10. klo 20:00.

KILPAILUALUE

Jokainen joukkue saa valita vapaasti vesistön Suomessa. Joukkueen ei tarvitse kalastaa aina yhdessä, vaan joukkue voi myös kalastaa eri vesistöissä samaan aikaan. Jokainen henkilö vastaa itse, että heillä on voimassa oleva kalastuslupa kalastaa kyseistä vesistöä.

KALASTUSTAVAT

AhvenLiiga käydään vapa / mies periaatteella. Sallittuja kalastusmetodeja ovat heittokalastus, perhokalastus, uistelu, jigaus/dropshot, vertikaalijigaus ja onginta.. Elävän ja kuolleen kalasyötin käyttö on kielletty. Kalastaessa sallittua on siis vain yksi vapa per kilpailija. Esim. jos joukkueessa on kolme kilpailijaa ja he ovat yhdessä kalassa, tällöin yhtä aikaa kalastuksessa käytettävien vapojen maksimimäärä on kolme kappaletta. Vene, kanootti, kajakki, kelluntarengas, kahlaamalla, laiturilta, rannalta heittämällä... Kaikki käy, kilpailussa ei ole rajoituksia, mistä saa kalastaa.

KALOJEN KÄSITTELY

Kalojen asianmukainen käsittely on erittäin tärkeää. Kaloja tulee käsitellä mahdollisimman hellästi. Mittaus ja kuvaus tulee suorittaa mahdollisimman nopeasti, välttäen kalojen ylimääräistä aikaa poissa vedestä. Suosittelemme, että mittalauta kastellaan ennen kuin kala asetetaan siihen. Kaikki kilpailuun ilmoitetut kalat tulee vapauttaa.

RAPORTOININ ABC

  • Raportointi tapahtuu kalastusliigat.fi -osoitteessa. Sen voi tehdä kännykällä tai tietokoneella. Raportointisivu aukeaa kilpailun alkaessa. Joukkueet raportoivat aina kaksi kuvaa. Virallisen mittalautakuvan ja vapaa-muotoisen poseeraus- / somekuvan.
  • Viralliseen mittalautakuvaan tarvitsette joukkueen kilpailunumeron ja kilpailun virallisen mittatarran. Mittatarra tulee liimata tasaiselle alustalle ja siinä on hyvä olla stoppari 0-kohdassa. Suosittelemme, että käytätte irrallista alustaa, johon mittatarra liimataan kiinni.
  • Kilpailunumero tulee olla näkyvissä mittalautakuvassa. Kilpailunumero on hyvä kirjoittaa esim. mittalautaan tai erilliselle pahvikortille. Kilpailunumero läheteään kisan alussa tekstiviestillä. HUOMIO! Ethän lisää kilpailunumeroa poseerauskuvaan.
  • Kuvien tulee olla selkeitä ja niistä on selkeästi nähtävä että kalan pää on 0-kohdassa ja kuinka pitkä kala on. Kuva on otettava suoraan mittalaudan nollakohdan yläpuolelta, jolloin näkyy selkeästi, että kala suu on nollakohdassa. Kuvaa ei tule siis ottaa suoraan kalan tai kalan pyrstön yläpuolelta.
  • Kala tulee aina raportoida tasa senttimetrein. Pituus pyöristetään aina alaspäin tasa senttimetriin. 95,9 cm kala tulee raportoida 95 cm pituisena. Jokaisen kalan saa raportoida vain kerran. Vaikka saman kalan saisi uudestaan, sen voi raportoida vain kerran.
  • Kalan pitää olla mittalaudalla pää nollakohdassa ja vatsa alaspäin. Tällöin kalasta tulee aina kuvattuna sama vasen kylki. Näin pystymme varmistamaan, ettei samaa kalaa raportoida kahdesti. Mikäli kalan suu ei ole tarkasti nollakohdassa, vähennämme tuloksesta X määrän senttimetrejä.
  • Koko kalan täytyy näkyä kuvassa ja mittalaudasta täytyy näkyä riittävästi kalan pituuden määrittämiseksi.
  • Kilpailijoiden vastuulla on ottaa riittävän hyvät kuvat, joista selkeästi näkyy kalan pituus, ja että kuvassa ei ole tulkinnan varaa.
HUOMIO! Kisan Jury tekee aina lopullisen päätöksen voidaanko kala hyväksyä vai ei.

TULOKSET JA SEURANTA

AhvenLiigassa on reaaliaikainen tulosseuranta. Heti kun kala on raportoitu, se näkyy tuloksissa. Tuloksiin lasketaan viiden pisimmän ahvenen yhteispituus. Jos joukkueilla on sama tulos, se jolla on pisin kala voittaa. Mikäli sekin on yhtä pitkä sen jälkeen toiseksi pisin kala voittaa, jne.

Kilpailun aikana voit seurata oman ja muiden joukkueiden tuloksia Tulokset-sivulta. Tulokset ovat alustavia niin kauan kuin kilpailun Jury on käynyt kaikki kalojen kuvat läpi kilpailun päätyttyä. Kaloja kuvia tarkastetaan jatkuvasti, kun niitä raportoidaan, mutta tulokset saattavat vielä muuttua vielä lopullisen tarkastuksen jälkeen.

MUUTA

Kalastusliigat.fi pitää itsellään oikeuden käyttää saaliskuvia omassa markkinoinnissaan. Kilpailun järjestäjä ei ole vastuussa kilpailijoista, eikä kilpailun aikana tapahtuneista onnettomuuksista tai vahingoista.

Jokainen kilpailija vastaa omista vakuutuksistaan. Osallistumismaksu on sitova, eikä sitä palauteta. Jokainen kilpailija on itse velvollinen huolehtimaan siitä, että heillä on voimassa oleva kalastuslupa. Suosittelemme AINA pelastusliivien käyttöä.


Kalastus Logo
Kalastus Kanava Logo
Kalastus.com Logo