VIISI SUURINTA

HAUKEA RATKAISEE

Kilpailuaika on 17.5. - 29.9.2024

Ruoto sponsor

Suomen hauskimmat kalastuskisat – jännitystä koko kaudelle!

Haukiliiga on yksi Kalastusliigojen kilpailusta, joissa voit kalastaa yksin tai joukkueena vapaavalintaisessa vesistössä. Kilpailualueena on koko Suomi. Joukkueen jäsenet voivat hajaantua kalastamaan eri puolelle Suomea oman aikataulunsa mukaisesti. Koko viikonloppu kovaa kalastusta kavereiden kanssa tai ehkäpä parin tunnin iltapisto yksin? Seuraa jännittäviä hetkiä reaaliaikaisessa tulosseurannassa!

Näin homma toimii!

  1. Kokoa joukkue. Voit kalastaa yksin tai kahden kaverisi kanssa.
  2. Keksi vetävä nimi joukkueelle.
  3. Ilmoittaudu mukaan.
  4. Kalastamaan!
  5. Ilmoita saaliisi tälle sivulle.
  6. Seuraa tuloksia reaaliaikaisesti.

HAUKILIIGA 2024

Joukkue tarvitsee mittatarran Ruodosta. Sen voi ostaa Ruodon nettikaupasta tai Ruodon liikkeestä. Sama mittatarra käy tulevaisuudessakin jokaisessa Kalastusliigassa, eli uutta ei tarvitse ostaa joka kerta. Mittatarroja on kahta kokoa 60 cm (PilkkiLiiga ja AhvenLiiga) ja 130 cm (Haukiliiga). Käytä alennuskoodia: Kalastusliiga2023. Sillä saat ostettua mittatarran hintaan 5€ Ruodon nettikaupasta tai liikkeestä. HaukiLiiga alkaa 17.5. ja ilmoittautua voit nyt ennen kilpailua tai kilpailun ajan.


24.10. Haukiliigan lahjakortit arvottu

Haukiliigan 5 x 50€ lahjakorttia on arvottu ja menevät: Predator Anglers Finland 2 (Mika Turunen, Jere Turunen), Team Raitapaita (Markus Kanervo, Ari Kanervo), Gentle Hands (Erkki Paakki, Mika Sonntag, Marko Vaarne), 3ReelMen (Robin Väätöinen, Frank Hagelberg) ja Team 3DP-LURES (Jonathan Skog, Sebastian Skog).

25.9. Scandinavian Tackle voitti vuoden 2022 HaukiLiigan

Vuoden 2022 Haukiliiga on päättynyt ja voiton vei Scandinavian Tackle (Veikka Kauhanen ja Aku Häyrynen) mykistävällä yhteistuloksella 617 cm. Joukkueen suurin hauki oli 126 senttinen järkäle ja muutkin kortille mahtuneet hauet kaikki mahtikaloja: 124 cm, 123 cm, 123 cm ja 121 cm. Huikea suoritus ja paljon onnea voittajille!   Kärkiviisikossa neljällä joukkueella oli yli kuuden metrin Big5-tulos. Kärkiviisikon sijoitukset ovat seuraavat: 1. Scandinavian Tackle 617 cm, 2. Kantotärppi 614 cm, 3. Team tyhjäveto 612 cm, 4. Gator Savo 605 cm, 5. GATOR 591 cm.   Onnittelut muille palkintosijoille yltäneille joukkueille ja suuret kiitokset kaikille HaukiLiigaan osallistuneille tiimeille hienosta ja jännittävästä kisasta! HaukiLiigan lopulliset tulokset löytyvät näiltä kisasivuilta.
Käy Sivulla

20.8. Kuuden metrin raja rikki Haukiliigassa

Kuuden metrin raja rikkoutui Haukiliigassa 125 senttisellä mörssärillä! Asialla jo kesän alussa saman pituisen hauen kisaan ilmoittanut Kantotärppi. Huima 600 cm Big5-tulos taputeltiin mykistävällä sarjalla: 125, 125, 119, 116 ja 115. Onnittelut fantastisista kaloista ja Haukiliigan piikkipaikasta!

10.7. HAUKILIIGAAN ILMOITETTU 127 CM JÄTTIHAUKI

Tähän mennessä joukkueet ovat ilmoittaneet kisaan ilahduttavan paljon suurhaukia. Tulostaulukosta löytyy useita yli 120 senttisiä kaloja ja muutama 125 senttinen. Kuluneella viikolla Swampdoglures täräytti HaukiLiigaan lukemat aivan uudelle tasolle uskomattoman hienolla 127 cm hauella! Huh, huh, nyt on kovaa tekemistä ja hauella kunnioitettavasti pituutta. Onnittelut ja isot aplodit järisyttävästä kalasta! Hauki on niin pitkä hauki, ettei meinaa mahtua kuvaan. Pystyvätkö muut joukkueet vastaamaan Swampdogluresin esittämään haasteeseen ja ilmoitetaanko kilpailuun lisää yli 125 senttisiä haukia? Ota haaste vastaan ja ilmoittaudu mukaan HaukiLiigaan.

18.6. Viiden ja puolen metrin raja rikki Haukiliigassa

Haukiliigassa Jh-lures on vetäissyt jo yli viiden ja puolen metrin BIG5-tuloksen! Yhteistulos 562 cm ja sijoituksena ansaitusti liigan kärkipaikka. Vakuuttavaa toimintaa kautta linjan. Onnittelut ja yläfemma! Ainakin etelässä kostea ja vuodenaikaan nähden tumma sää suorastaan huutaa potentiaalista suurhaukikeliä. Äkkiä ylös, ulos ja vesille oman joukkueen haukiliigasijoitusta parantamaan.

3.6. Viisi metriä rikki Haukiliigassa.

Haukiliigan ensimmäinen kisaviikko on kohta takana ja upeita kaloja ovat joukkueet onnistuneet pyydystämään. Epävakainen, tuulinen ja matalapaineiden kyllästämä keli on tunnetusti hyvä hauenkalastussää ja sellaista on viime päivinä tarjoilu ehkä turhankin ylenpalttisesti. Sama säätyyppi näyttäisi jatkuvan myös tulevana viikonloppuna, joten todennäköisesti kisassa tullaan näkemään kovia tuloksia viikonlopun aikana. Pistetilanteen kehittymistä voi seurata Haukiliigan reaaliaikaisesta tulosseurannasta. Käy kurkkaamassa! Viikon kisailun jälkeen Pikemaniac johtaa haukiliigaa yhteistuloksella 545 cm. ”Haukihulluus” on tässä kisassa ehdottomasti valttia, siitä osoituksena joukkueen yli viiden metrin Big5-tulos alle viikossa. Pikemaniacilla on plakkarissa komea 118 cm hauki ja joukkueen toiseksi pisin kala (kuvassa) on sekin raamikas 114 senttinen vonkale. Kuten kuvasta näkyy, myös soutuveneestä voidaan saada komeita kisakaloja. Todella väkevä aloitus kisaan Pikemaniac! Neljä kuukautta kestävässä Haukiliigassa kaikki on vielä mahdollista ja kisa on vasta alussa. Kokoa siis 1–3 kalastajan joukkue ja osallistu kilpailuun. HUOM. omaa mittatarraa/mittalautaa saa käyttää siihen saakka, kunnes virallinen mittalautatarra saapuu postissa.

29.5. Haukiliigan ensimmäisenä kisapäivänä 125 cm hauki!

Haukiliiga starttasi eilen kosteassa ja tyynessä tuhnusäässä ja heti kisan ensimmäisenä päivänä tulostaulukosta löytyy huikeita kaloja. Komeimman kalan pyydysti Pystynaru x Kortto, joka käytti mitalla mykistävän 125cm hauen!!! Huh huh, tulipa raju noteeraus jo ensimmäisen kisapäivän aamupäivällä. Pitkällä hauella päästään pitkälle. Onnittelut todella upeasta kalasta, tästä on hyvä jatkaa. Haukiliigan voitosta mitellään aina syyskuun loppupuolelle (25.9.) saakka, joten kerää 1-3 hengen joukkue ja ilmoittaudu mukaan kisaan.

27.5. Haukiliiga starttaa huomenna!

Haukiliiga starttaa huomenna ja kestää syyskuun loppupuolelle saakka. Kisaan voi ilmoittautua milloin vain kilpailun aikana ja huomiseen starttiin ehtii vielä mukaan (omaa mittatarraa saa käyttää siihen saakka kun virallinen saapuu). Kisa-aika on 28.5 -25.9. ja 5 pisintä haukea ratkaisee. 1-3 henkilön joukkueet ja kalastaa saa tuttuun tyylin ympäri Suomea. Reaaliaikainen tulosseuranta, säännöt ja ilmoittautumislomake löytyvät näiltä kisasivuilta. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu HaukiLiigaan jo nyt!

Eletään keskitalvea ja 8.1. kello 19:00 alkaa Canal Outdoorin Tube-kanavalla PredatorMasters ohjelma, josta voit hakea vauhtia tulevan kauden omiin kisoihin. Ohjelmassahan kalastetaan haukea, ahventa ja kuhaa. Linkki ensimmäiseen jaksoon on postauksen alla. Ilmoittaudu HaukiLiigaan messiin jo nyt, niin olet valmiina listoilla, kun kalastuskausi alkaa.
Käy Sivulla

Kalastus Logo
Kalastus Kanava Logo
Kalastus.com Logo